Volledig scherm
Jeffrey Herlings © EPA

Herlings breekt sleutelbeen tijdens training

Motorcrosser Jeffrey Herlings is vandaag gevallen tijdens een training in Berghem. Daarbij heeft de 23-jarige coureur uit Oploo zijn sleutelbeen gebroken. Hij wordt vanavond nog geopereerd.  

Herlings kan in ieder geval komend weekeinde niet meedoen aan de Grand Prix van Lombardije. Het is nog onduidelijk of de KTM-rijder op tijd hersteld is voor de Grand Prix van Indonesië. Die wedstrijd wordt op 1 juli verreden.

Herlings is op dit moment koploper in de strijd om de wereldtitel in de MXGP-klasse. Zijn voorsprong op regerend wereldkampioen Antonio Cairolo is 62 punten. Herlings boekte afgelopen zondag in Frankrijk zijn achtste GP-zege van het seizoen. 

  1. Volleybalsters schrijven geschiedenis met zege in thriller op VS
    Final Six

    Volleybal­sters schrijven geschiede­nis met zege in thriller op VS

    De mooiste wedstrijden zijn de wedstrijden met voldoende spanning. Aan die emotie geen gebrek tijdens het WK, vandaag in de Japanse volleybalhal. Nederland won in een thriller met 3-2 van Amerika. Het team van bondscoach Jamie Morrison herpakte zich op overtuigende wijze na een wedstrijd die in eerste instantie na twee sets al gespeeld leek. Daarmee is Nederland verzekerd van een plaats bij de laatste vier. Een historische prestatie.

Overige sporten