Hockeysters Oranje kloppen Groot-Brittannië in slotfase

De Nederlandse hockeysters hebben in het kader van de Pro League gewonnen van Groot-Brittannië. In Londen werd het 1-0 voor de formatie van bondscoach Alyson Annan. Kelly Jonker tikte binnen tegen de olympisch kampioen van Rio 2016, na een voorzet van Lidewij Welten.

Dat was anderhalve minuut voor het einde. Kort ervoor was nog een fraaie Britse treffer van Giselle Ansley op advies van de video-scheidsrechter afgekeurd. Dat was eerder in de wedstrijd ook al eens gebeurd.

Oranje speelde niet de meest overtuigende wedstrijd in de lange reeks van de Pro League. Dat was ook niet echt nodig. Het elftal is al zeker van deelname aan de Grand Final, eind deze maand in het Wagener Stadion. Van de veertien tot nu toe gespeelde wedstrijden in de Pro League werden er dertien gewonnen.

In het Lee Valley Hockey en Tennis Centrum van de Engelse hoofdstad kreeg de thuisploeg aanvankelijk de beste mogelijkheden. Oranje ontsnapte een paar keer aan een tegentreffer. Na de afgekeurde treffer van Ansley leek het duel af gaan op de shoot-outs, waarbij voor de winnaar een bonuspunt klaarligt.

Jonker voorkwam dat. ,,Ik ben er trots op dat we de overwinning nog net hebben gepakt”, reageerde ze naderhand. ,,We hebben er heel hard voor moeten werken en soms hadden we het moeilijk. Ik vond de tegenstander echt goed, maar desondanks zijn we overeind gebleven. Het was mooi om hier deze wedstrijd te spelen.”

Volledig scherm
Archiefbeeld: de Nederlandse hockeysters wonnen vorige week ook al van Belgïe in de Pro League. © ANP

Overige sporten