Honkballers rollen Zweden op

De Nederlandse honkballers hebben bij het EK in Duitsland met grote cijfers gewonnen van Zweden. Oranje zegevierde in Bonn met 9-0. 

In de tweede inning liep Sharlon Schoop het eerste punt binnen. In de vijfde inning bracht Nederland de stand op 5-0, mede dankzij homeruns van Roger Bernadina, Curt Smith en Schoop. In de achtste inning voegde de titelverdediger nog eens vier punten toe aan de score.

Volledig scherm
© Getty Images

De Nederlandse ploeg produceerde achttien honkslagen. Zweden, dat in 28 duels nog nooit wist te winnen van Oranje, liet slechts twee honkslagen noteren. Met de dikke zege nam Nederland revanche voor de verrassende nederlaag zondag in de tweede EK-wedstrijd tegen Tsjechië (6-8). De afgebroken openingswedstrijd zaterdag tegen Groot-Brittannië wordt woensdag uitgespeeld. Oranje leidt in dat duel met 10-2.

Nederland speelt morgen tegen Duitsland. Oranje zal bij de eerste vijf moeten eindigen om zich te plaatsen voor het olympisch kwalificatietoernooi, direct na het EK in Italië. Daar valt één ticket voor Tokio 2020 te winnen.

 1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’

  Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

  Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”
 2. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
  WK in Japan

  Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

  Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”

Overige sporten