Volledig scherm
Dawn Harper-Nelson (m), arcieffoto. © REUTERS

Hordeloopster Harper maakt rentree na geboorte dochter

De Amerikaanse hordeloopster Dawn Harper-Nelson maakt met het oog op de Olympische Spelen in Tokio haar rentree. De 35-jarige atlete werd in april moeder van een dochter maar wil in Japan op jacht naar nog meer olympische medailles. 

Harper won in 2008 goud op de 100 meter horden. In Londen 2012 moest ze de olympische titel met een marge van 0,02 seconde laten aan de Australische Sally Pearson. In 2018 beëindigde ze haar loopbaan omdat ze een gezin wilde stichten.

Ze heeft de training nu weer hervat. ,,Ik weet dat ik nog steeds veel talent heb en dat ik het kan”, aldus Nelson. Ze is altijd blijven dromen van de Spelen. ,,Ik wist eigenlijk de hele tijd in mijn hart dat ik er nog niet klaar mee was.”

Ook tijdens haar zwangerschap heeft ze niet stil gezeten. Ze sprak er met niemand over, maar toen ze na de geboorte van haar kind in mei weer terugkeerde op de atletiekbaan ging het weer kriebelen. ,,Mijn familie staat achter mij. Ik ga ervoor.”

Volledig scherm
Dawn Harper-Nelson (r) in 2014. © REUTERS
  1. LIVE | Tweede testweek onderweg in zonnig Barcelona
    Formule 1

    LIVE | Tweede testweek onderweg in zonnig Barcelona

    Max Verstappen maakte vorige week 254 rondes op het Circuit de Barcelona-Catalunya in zijn nieuwe RB16. Alleen wereldkampioen Lewis Hamilton maakte er meer (273), terwijl diens Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas voorlopig de snelste rondetijd neerzette. Deze week zijn er nog drie testdagen, waarop Verstappen steeds in actie zal komen. Volg alles in ons liveblog. Ochtendsessie: 9.00 uur - 13.00 uur Middagsessie: 14.00 - 18.00 uur

Overige sporten