Houston Rockets overtuigen met twaalfde zege op rij

VideoHouston Rockets blijft vooralsnog de sterkste ploeg in de NBA. De ploeg uit Texas versloeg voor eigen publiek San Antonio Spurs met ruime cijfers: 124-109. Voor de thuisploeg was het de twaalfde zege op rij. Chris Paul blonk uit met 28 punten, 8 assists en 7 'steals'. Ploeggenoot James Harden (28 punten, 7 rebounds en 6 assists) was eveneens van grote waarde.

Boston Celtics, de koploper in de Eastern Conference, ging voor eigen publiek onderuit tegen Utah Jazz: 95-107. De bezoekers zagen in de eerste helft twee basisspelers door blessures wegvallen (Rudy Gobert en Derrick Favors), maar wisten de favoriete thuisclub toch de baas te blijven. Ricky Rubio (22 punten) en Donovan Mitchell (17 punten waarvan 8 op rij in de slotfase) hadden een belangrijk aandeel in de verrassende zege.

De beslissing in het enerverende duel tussen Philadelphia 76ers en Oklahoma City Thunder (117-119) viel pas in de derde verlenging. Russell Westbrook maakte het verschil met 27 punten, 17 rebounds en 15 assists, goed voor zijn tiende triple-double dit seizoen.

Volledig scherm
© Getty Images

Overige sporten