Boet van Dulman (links) gaat op de schouders bij supporters na zijn enige GP-overwinning ooit, in 1979 in het Finse Imatra.
Volledig scherm
PREMIUM
Boet van Dulman (links) gaat op de schouders bij supporters na zijn enige GP-overwinning ooit, in 1979 in het Finse Imatra. ©

In glorietijd Boet van Dulmen was wegracen in Nederland populairder dan Formule 1

1948 - 2021De vandaag verongelukte oud-wegracer Boet van Dulmen (73) behoorde in de jaren zeventig van de vorige eeuw tot ‘de Grote Drie’ van de Nederlandse wegracerij. Samen met Jack Middelburg en Wil Hartog. In een tijd dat wegracen in Nederland populairder was dan Formule 1. Van de drie is nu alleen Hartog nog in leven. Middelburg overleed al in 1984 in het harnas.

  1. Mathieu van der Poel na bizarre hotelnacht voor de rechter: pubers hielden titelkandidaat uit slaap
    UPDATE

    Mathieu van der Poel na bizarre hotelnacht voor de rechter: pubers hielden titelkandi­daat uit slaap

    Mathieu van der Poel, een van de grote favorieten voor het goud in de WK-wegwedstrijd vandaag, gaf afgelopen nacht na 30 kilometer op. De kopman van de Nederlandse ploeg kende een bizarre aanloop naar de 266 kilometer lange koers in het Australische Wollongong. Hij werd de avond voor de wedstrijd na een incident in het hotel met luidruchtige kinderen gearresteerd en bracht de nacht door op het politiebureau. Van der Poel moet dinsdag voor een plaatselijke rechtbank verschijnen.