Volledig scherm
Jeffrey Herlings. © Stefano Taglioni

Jeffrey Herlings wacht met rentree

Motorcrosser Jeffrey Herlings wacht nog met een rentree in het WK. De regerend wereldkampioen in de koningsklasse MXGP heeft weliswaar de training hervat na een zware voetblessure, maar durft de strijd in wedstrijden nog niet aan. Ook de Grote Prijs van Frankrijk komende zondag komt nog te vroeg.

Quote

Ik heb drie maanden bijna niets gedaan.

Jeffrey Herlings

Herlings brak zijn rechtervoet in januari door een val tijdens een training. De breuken waren complex en vergden lang herstel. De Brabander, die vorig jaar zeventien van de negentien grands prix won, stapte pas drie weken geleden voor het eerst weer op de motor. ''Het is heerlijk om weer op de motor te zitten, maar ik moet mezelf de tijd gunnen en luisteren naar mijn lichaam. Mijn voet doet soms nog pijn. Ik wil pas weer racen als ik me 100 procent voel'', meldde Herlings via zijn fabrieksteam KTM.

Wanneer de succesvolste Nederlandse motorcrosser aller tijden weer in actie komt, laat hij in het ongewisse. ,,Ik heb drie maanden bijna niets gedaan, dus moet voorlopig nog goed trainen op de motor en in vorm zien te komen. Ik verwacht ook niet dat ik bij mijn rentree meteen zal winnen. Het zal wel paar races duren eer ik het ritme weer te pakken heb.''
De wereldtitel heeft Herlings al lang en breed uit zijn hoofd gezet. Het seizoen is inmiddels als zes races onderweg. De Italiaan Antonio Cairoli leidt het kampioenschap.

Overige sporten