Niek Kimmann
Volledig scherm
Niek Kimmann © EPA

Kimmann en Smulders succesvol in wereldbeker

BMX'ers Niek Kimmann en Laura Smulders hebben zondag een wereldbekerwedstrijd in het Amerikaanse Rock Hill gewonnen. Bij de mannen bleef Kimmann de Ecuadoraan Alfredo Campo voor. Dave van der Burg eindigde als derde.

Kimmann strandde zaterdag tijdens de eerste WB-wedstrijd in Rock Hill nog in de halve eindstrijd. Met de zege van zondag kan hem de eindzege in de wereldbeker niet meer ontgaan. Vorig jaar schreef Kimmann de wereldbeker ook al op zijn naam.

Smulders was bij de vrouwen net wat beter dan de Amerikaanse Alise Willoughby. Natalia Afremova uit Rusland werd derde. In de wereldbekerstand leidt Smulders, kort voor Willoughby. De laatste twee wereldbekerwedstrijden zijn over twee weken in Argentinië.

Laura Smulders
Volledig scherm
Laura Smulders © EPA
  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.

Overige sporten