Leonard is James de baas in LA, VanVleet schittert namens Raptors

NBA van startHet nieuwe seizoen in de NBA ging vannacht van start met het treffen tussen de twee ploegen uit Los Angeles. De LA Clippers wonnen in het Staples Center met 112-102 van LA Lakers.

Kawhi Leonard, de nieuwe sterspeler van de LA Clippers, was de man van de wedstrijd met dertig punten. Leonard kwam afgelopen zomer over van kampioen Toronto Raptors, nadat hij daarvoor zeven jaar succesvol was bij San Antonio Spurs. De Clippers stonden bij rust al met 62-54 voor, mede dankzij twintig punten van de 28-jarige Leonard. 

De inmiddels 34-jarige LeBron James was goed voor 18 punten namens LA Lakers, minder dan zijn teamgenoten Danny Green (28 punten) en Anthony Davis (25 punten). 

Raptors openen met zege

Toronto Raptors is het seizoen begonnen met een moeizame zege op New Orleans Pelicans. De titelverdediger in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA had een verlenging nodig om de winst binnen te halen: 130-122. Fred VanVleet kwam met 34 punten tot de hoogste score uit zijn loopbaan, zijn driepunter in de extra tijd bleek cruciaal.

Ook zijn teamgenoot Pascal Siakam kwam uit op 34 punten, voordat hij 50 seconden voor het verstrijken van de reguliere tijd het maximumaantal overtredingen had bereikt en naar de kant moest. De Raptors, vooraf nog gehuldigd voor het behalen van de titel het afgelopen seizoen, kwamen pas kort voor tijd op gelijke hoogte (117-117), dankzij twee benutte vrije worpen van Kyle Lowry. Topschutter bij de Pelicans was Brandon Ingram met 22 punten.

Kawhi Leonard puts up 16 of his game-high 20 in the second q for the @laclippers! #KiaTipOff19

67.2k Likes, 367 Comments - NBA (@nba) on Instagram: "Kawhi Leonard puts up 16 of his game-high 20 in the second q for the @laclippers! #KiaTipOff19"

LA HOOPS! #KiaTipOff19

238k Likes, 579 Comments - NBA (@nba) on Instagram: "LA HOOPS! #KiaTipOff19"

Kawhi Leonard (30p 6r 5a) & @antdavis23 (25p 10r 5a) duel in their LA debuts! #KiaTipOff19

28.5k Likes, 206 Comments - NBA (@nba) on Instagram: "Kawhi Leonard (30p 6r 5a) & @antdavis23 (25p 10r 5a) duel in their LA debuts! #KiaTipOff19"

LeBron James (LA Lakers) en Kawhi Leonard (LA Clippers) bij de opening van het nieuwe seizoen in de NBA.
Volledig scherm
LeBron James (LA Lakers) en Kawhi Leonard (LA Clippers) bij de opening van het nieuwe seizoen in de NBA. © Getty Images
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Overige sporten