Volledig scherm
Linda van Impelen aan het trainen op de Jeongseon Alpine Centre. © Pro Shots

Linda van Impelen slaat afdaling over

Zitskiester Linda van Impelen komt zaterdag niet in actie op de afdaling. De Brabantse is nog onvoldoende hersteld van haar val in februari. 

De paralympiër richt zich nu volledig op het onderdeel super-G. Deze wordt aanstaande zondag gehouden op de Jeongseon Alpine Centre.

,,Ik heb de afgelopen weken hard gewerkt, maar het is jammer genoeg niet op tijd gelukt voor de afdaling. Daar baal ik natuurlijk van, maar ik concentreer me nu vooral op de volgende wedstrijd. Daar ga ik volledig voor en heb ik vertrouwen in", legt de 32-jarige Mierlose uit. 

  1. Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispubliek

    Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispu­bliek

    De Zweedse popgroep Abba zong het in 1980 al luid en duidelijk: 'The winner takes it all'. Bouwe Bekking weet er alles van. De Nederlandse schipper van Team Brunel heeft de eindzege in de Volvo Ocean Race (VOR) voor het grijpen. Maar hetzelfde geldt voor Mapfre (Spanje) en Dongfeng (China). De boot die van deze drie kanshebbers komend weekeinde als eerste aankomt in finishplaats Den Haag, schrijft de dertiende editie van de zeilrace om de wereld op zijn naam.

Overige sporten