Volledig scherm
PREMIUM
De hockeysters balen van het gelijkspel tegen Spanje © AP

Medaillemachine hapert: Werk aan de winkel voor hockeysters

Ineens hapert de medaillemachine van de Nederlandse sport. Op het EK heeft het vrouwenhockeyteam na twee duels nog niet gewonnen. Incidenten, of reden tot zorg? Vijf vragen en antwoorden.

Door Rik Spekenbrink

1. Hebben de hockeysters, minder dan een jaar voor de Olympische Spelen, een probleem?
Nederland is de regerend Europees en wereldkampioen, de nummer 1 van de wereld. Twee zwakke beurten op het EK vormen niet direct reden tot paniek. De topvorm is er deze week niet, dat hoeft ook niet. Nederland zal zich linksom of rechtsom plaatsen voor Tokio 2020 en heeft dan nog elf maanden om het niveau op te krikken. Maar dat is wel nodig, wil de ploeg zich revancheren voor het gemiste goud van Rio de Janeiro in 2016.

  1. WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’
    Kirsten Wild

    WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’

    Voor Kirsten Wild liggen er bij de WK baanwielrennen in Berlijn komende week weer vrijwel dagelijks kansen. Op het omnium en de koppelkoers - samen met Amy Pieters - is ze de titelverdedigster. Maar de 37-jarige Zwolse houdt niet van stilzitten en pakt woensdag op de openingsdag de scratch al mee en sluit vier dagen later af op de puntenkoers. ,,Ik zal zondag moe zijn, maar als ik moet kiezen tussen een plek op de tribune of op de fiets, dan weet ik het wel.”

Overige sporten