Volledig scherm
Hensley Meulens. © AP

Meulens door schandaal in beeld als hoofdcoach bij de Boston Red Sox

MLBHensley Meulens is nog niet begonnen als assistent-coach bij de New York Mets of hij kan al een flinke promotie maken. De voormalig Oranje-international kan niet alleen manager worden bij zijn nieuwe club, ook bij de Boston Red Sox is hij serieus in beeld.

De 52-jarige Meulens is volgens Amerikaanse media één van de kandidaten om de ontslagen Alex Cora op te volgen in Boston. De manager die de Red Sox in 2018 naar het kampioenschap leidde werd vorige week op straat gezet vanwege zijn rol in het ‘sign-stealing scandal’, dat het Amerikaanse honkbal op zijn kop heeft gezet.

Cora was assistent-coach van de Houston Astros, de kampioen van 2017, die met behulp van camera’s op illegale wijze tactische aanwijzingen van hun tegenstanders hebben gestolen. Toen dat bedrog aan het licht kwam werd Astros-coach AJ Hinch geschorst en ontslagen. Maar ook Cora vloog eruit bij de Red Sox, terwijl de nieuwe Mets-manager Carlos Beltrán – oud-speler van de Astros – eveneens zijn baan kwijtraakte.

In de MLB (Major League Baseball) zijn derhalve nogal wat vacatures voor de nodige cruciale posities. Meulens zou in New York kunnen doorschuiven, maar kan dus ook aan de slag bij een topclub als de Red Sox.

De op Curaçao geboren Meulens was de afgelopen tien jaar werkzaam bij de San Francisco Giants. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar de Mets, waar hij zou samenwerken met de pas aangestelde Beltrán.

Volledig scherm
Meulens in actie voor Oranje in 2002. © GPD

Overige sporten