Volledig scherm
Justin Gatlin. © Getty Images

Nederlaag voor sprinter Gatlin bij seizoensopening

Wereldkampioen sprint op de 100 meter Justin Gatlin heeft bij zijn seizoensopening in Pretoria een nederlaag geleden. De Amerikaan liep bij de Atletiek Grand Prix in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad de 150 meter en eindigde slechts als vierde.

Het was voor Gatlin de eerste keer dat hij meedeed aan een sprint over 150 meter en het was daarnaast zijn vroegste seizoensstart ooit. Hij kwam tot een tijd van 15,23 en moest daarmee buigen voor de Zuid-Afrikaan Anaso Jobdwana die won in 15,08. Jobodwana won bij de WK atletiek in 2015 brons op de 200 meter.

,,Ik ben nog nooit zo vroeg in het seizoen begonnen. Normaal begin ik pas in mei, dus dit is spannend voor me", zei Gatlin. ,,Ik heb tot nu toe alleen tempowerk gedaan, maar nog geen specifieke snelheidstraining. Ik voelde de jetlag nog een beetje en kreeg in de laatste 20 meter kramp in mijn kuiten. De volgende keer kom ik een paar dagen eerder.''

De 36-jarige Amerikaan kreeg een warme ontvangst in Pretoria, een verschil met het boegeroep dat hem ten deel viel tijdens de 100 meter op de WK atletiek afgelopen zomer. Gatlin gaf toe dat die negatieve reacties effect op hem hebben. "Zeker heeft dat invloed, maar als atleet moet ik gefocust blijven. Ik zie mezelf niet alleen als een sprinter, maar ook als een vechter."

  1. Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispubliek

    Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispu­bliek

    De Zweedse popgroep Abba zong het in 1980 al luid en duidelijk: 'The winner takes it all'. Bouwe Bekking weet er alles van. De Nederlandse schipper van Team Brunel heeft de eindzege in de Volvo Ocean Race (VOR) voor het grijpen. Maar hetzelfde geldt voor Mapfre (Spanje) en Dongfeng (China). De boot die van deze drie kanshebbers komend weekeinde als eerste aankomt in finishplaats Den Haag, schrijft de dertiende editie van de zeilrace om de wereld op zijn naam.

Overige sporten