Volledig scherm
Didi Gregorius. © Getty Images

New York Yankees laten Didi Gregorius na 5 jaar gaan

Didi Gregorius moet na vijf jaar mogelijk op zoek naar een nieuwe club. De New York Yankees hebben besloten om het aflopende contract van de 29-jarige korte stop niet te verlengen.

De Yankees hadden tot gisteren de tijd om de geboren Amsterdammer nog een aanbieding (van 17,8 miljoen dollar voor een extra jaar) te doen. Gregorius kan nu elders tekenen zonder dat daar een vergoeding tegenover staat. Het zal hem waarschijnlijk niet veel moeite kosten om een nieuwe werkgever te vinden. De Oranje-international staat in Amerika te boek als de beste free agent (transfervrije speler) voor zijn positie.

Gregorius werd bij de Yankees in 2015 de opvolger van clubicoon Derek Jeter. In New York groeide hij uit tot publiekslieveling. Mede door een elleboogblessure die hem een paar maanden aan de kant hield, was hij afgelopen seizoen minder bepalend.

Een vertrek is aanstaande al liet de honkballer zelf doorschemeren best in New York te willen blijven. Yankees zal nu wel moeten concurreren met andere clubs.

De Yankees misten dit jaar de World Series. In de halve finales verloor de club van de Houston Astros.

Volledig scherm
Gregorius slaat een honkslag tegen Houston Astros. © Getty Images
  1. LIVE | Tweede testweek onderweg in zonnig Barcelona
    Formule 1

    LIVE | Tweede testweek onderweg in zonnig Barcelona

    Max Verstappen maakte vorige week 254 rondes op het Circuit de Barcelona-Catalunya in zijn nieuwe RB16. Alleen wereldkampioen Lewis Hamilton maakte er meer (273), terwijl diens Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas voorlopig de snelste rondetijd neerzette. Deze week zijn er nog drie testdagen, waarop Verstappen steeds in actie zal komen. Volg alles in ons liveblog. Ochtendsessie: 9.00 uur - 13.00 uur Middagsessie: 14.00 - 18.00 uur

Overige sporten