Nike haakt direct in op succes Tiger Woods

Video + SamenvattingVrijwel direct nadat Tiger Woods zijn laatste putt had gemaakt en daarmee de Masters won, zette Nike een filmpje op Twitter. Het Amerikaanse sportmerk was de enige grote sponsor die Woods trouw bleef toen de golfmiljardair in een seksschandaal verwikkeld zat. 

De 43-jarige Amerikaan ging de afgelopen jaren door een diep dal, op persoonlijk, fysiek en sportief vlak. Hij nam eind 2017 op de wereldranglijst plek 1199 in en was door bijna iedereen afgeschreven. Woods onderstreepte zondag met winst van de Masters op Augusta echter dat hij nu weer helemaal terug is aan de top.

Nike zette direct een filmpje online waarin beelden met hoogte- en dieptepunten van Woods voorbij komen. ,,Het is gek om te bedenken dat een 43-jarige, die alle hoogte- en dieptepunten heeft gemaakt en zojuist zijn vijftiende major heeft gewonnen, dezelfde droom najaagt als een 3-jarige", is de begeleidende tekst. Dan verschijnt een jonge Woods in beeld, die zegt: ,,Ik ga Jack Nicklaus verslaan.”

Het filmpje sluit af met de bekende slogan van Nike: just do it.

Elf jaar na zijn veertiende majorzege, bij de US Open, haalde Woods nummer vijftien binnen. Hij staat nu nog drie majorzeges achter op zijn illustere landgenoot Nicklaus.

Volledig scherm
Tiger Woods viert feest met zijn familie. © EPA

Bekijk hieronder de samenvatting van de Augusta Masters

Volledig scherm
Tiger Woods. © AFP
Volledig scherm
Tiger Woods trekt het befaamde groene jasje aan. © Getty Images
Volledig scherm
Tiger Woods. © EPA
Volledig scherm
Tiger Woods. © Getty Images
Volledig scherm
Tiger Woods. © Getty Images

Overige sporten