Oscar de la Hoya (links) in 2009 tegen Gilberto Jesus Mendoza uit Venezuela.
Volledig scherm
Oscar de la Hoya (links) in 2009 tegen Gilberto Jesus Mendoza uit Venezuela. © epa

Olympisch bokskampioen De La Hoya aangeklaagd om aanranding

Oscar De La Hoya is in de problemen geraakt door een uit de hand gelopen ontmoeting met een vrouw, waarmee hij een seksuele relatie onderhield. De vrouw heeft de oud-bokser, die in 1992 olympisch goud won, aangeklaagd wegens aanranding en mishandeling. 

Volgens de vrouw, die in de rechtbankdocumenten de schuilnaam Jane Doe gebruikt, raakte De La Hoya bij een date in 2017 gefrustreerd omdat zij niet inging op ‘rare seksuele verzoeken’, meldt TMZ.

De tienvoudig wereldkampioen boksen kende de vrouw, die werkt als verpleegster, sinds 2016. In november van 2017 nodigde hij haar uit om zijn nieuwe woning te bekijken. Volgens de vrouw was De la Hoya van plan om zich ‘klem te zuipen’ en gebruikte hij ook cocaïne. ,,Hij wilde seksueel experimenteren en vroeg rare dingen. Ik weigerde, waardoor hij steeds bozer werd. Op een gegeven moment probeerde hij zijn vuist in mijn kruis naar binnen te werken, terwijl ik schreeuwde dat hij moest stoppen.” De vrouw heeft naar eigen zeggen veel psychologische problemen overgehouden aan de ontmoeting met De La Hoya.

De inmiddels 46-jarige De La Hoya won in zijn bokscarrière titels in zes verschillende gewichtsklassen. Hij vocht duels uit met onder meer Julio Cesar Chavez, Floyd Mayweather en Manny Pacquiao. In 2009 beëindigde De La Hoya zijn loopbaan, vijf jaar later werd hij opgenomen in de Boxing Hall of Fame. De Amerikaanse bokser, die ook de Mexicaanse nationaliteit bezit, heeft geen brandschoon blazoen. Tijdens zijn loopbaan werd hij beschuldigd van verkrachting van een 15-jarige in een hotel. In 2011 zat hij in een kliniek, waar hij werd behandeld voor verslaving aan cocaïne en alcohol.

Oscar de la Hoya.
Volledig scherm
Oscar de la Hoya. © ap

Overige sporten