Sanne Wevers.
Volledig scherm
Sanne Wevers. © AFP

Olympisch kampioene Sanne Wevers stapt vanwege ‘onveilig sportklimaat’ uit nationale turnselectie

De Nederlandse turnster Sanne Wevers maakt geen deel meer uit van de nationale selectie. De olympisch kampioene op balk van de Olympische Spelen van Rio 2016 zegt te zijn opgestapt vanwege een ‘aanhoudende, onwerkbare situatie’ die is ontstaan ‘door het gedrag van een teamgenoot’. Om wie het gaat, meldt ze niet in een door haar management verspreid bericht.

5 reacties

 • Harrie Derks

  2 maanden geleden
  Bij alle trieste verhalen van de turnsters hoor ik alleen maar iets over de trainers, maar waar waren de ouders van die minderjarige kinderen al die tijd? Kan me niet aan de indruk onttrekken dat die ook een oogje dichtgeknepen moeten hebben omdat ze de ‘sportieve’ prestaties belangrijker vonden dan het welbevinden van hun zeer jonge kroost.
 • Frans van Raaij

  2 maanden geleden
  Top Sanne, helaas stapt de verkeerde op. Triest van de KNGU, in en in bedroevend!
 • Jan Nuvens

  2 maanden geleden
  Er zullen zeker teamgenoten zijn die haar niet pruimen, te veel het gedrag van haar vader goedpraten zal niet bij iedereen lekker vallen.
 • frank jansen

  2 maanden geleden
  Tor nu toe zijn alle trainers vrijgesproken. Een "schop onder de kont" en een keer uitkafferen moet gewoon kunnen. En als er schuldigen zijn zijnvhet de ouders.
 • Theo Rijswijk

  2 maanden geleden
  Vanavond op NPO3: De gouden lichting, een docu over topturnen van de Nederlandse dames. Ik denk niet dat het toeval is, dat Sanne Wevers juist nu uit het team stapt. En ik ben benieuwd wat er na deze docu nog los gaat komen.

Overige sporten