Volledig scherm
Nederland, Rotterdam, 07/11/2018, Bokser Artjom Kasparian en stichtingvoorzitter Ferdinand Bestebreurtje van Rotterdam Boxing. © Jan de Groen

Ook Kasparian vroeg uitgeschakeld op WK boksen

Artjom Kasparian is bij de WK boksen in Jekaterinenburg in de klasse tot 81 kilogram gestrand in de tweede ronde. De 24-jarige Zuid-Hollander, geboren in Rusland, gaf de Roemeen Paul Andrei Aradoaie goed partij. De Oost-Europeaan kreeg na drie ronden van de jury het voordeel van de twijfel: 3-2.

Enrico Lacruz redde het zaterdag in de tweede ronde van de WK evenmin. Hij moest in de klasse tot 63 kilogram buigen voor de Indiër Manish Kaushik. Volgens de jury was Lacruz in de drie ronden steeds de mindere: 5-0.

Eerder werd Max van der Pas (-75 kg) uitgeschakeld in Rusland. Delano James (-69 kg) zit namens Nederland nog wel in het toernooi. Hij komt morgen in de tweede ronde in actie tegen de Turk Necat Ekinci.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’

Overige sporten