Was about to sign up for the @ucibmxsx tricycle class last weekend😉.. this was a awesome feeling, this was absolutely a feeling of freedom and above all another step in the right direction #slowelybutprogressing #outsideisfree #oneextrawheel

1,137 Likes, 110 Comments - Jelle van Gorkom (@jellevangorkom) on Instagram: "Was about to sign up for the @ucibmxsx tricycle class last weekend😉.. this was a awesome feeling,..."

Revaliderende Van Gorkom maakt eerste meters op de fiets

Jelle van Gorkom heeft via zijn Instagram-account een filmpje gedeeld waarin te zien is dat hij zijn eerste meters maakt op een driewieler. De BMX-er is aan het revalideren na zijn zware crash in januari van dit jaar.

,,Wat een fantastisch gevoel van vrijheid en opnieuw een stap in de goede richting,'' schrijft hij bij de video. 

De 27-jarige Achterhoeker kwam tijdens een training op 9 januari zwaar ten val op Papendal. De BMX'er reed toen tegen een veiligheidsketting aan. Hij raakte zwaar gewond aan de lever, milt en nieren. Verder liep Van Gorkom gebroken ribben en een scheurtje in de schedel op.

In maart werd bekend dat Van Gorkom het ziekenhuis had verruild voor een revalidatiecentrum in Arnhem. Zijn revalidatieperiode werd toen ingeschat op 10 tot 12 maanden.

Volledig scherm
© Instagram

Overige sporten