Volledig scherm
Dafne Schippers. © eric brinkhorst

Schippers verslaat Ahouré op 200 meter in Ostrava

Dafne Schippers heeft haar tweede zege van het jaar geboekt op de 200 meter. De tweevoudig wereldkampioene won in Ostrava bij het jaarlijkse gala om de Gouden Spike. Met tegenwind kwam de Utrechtse tot een tijd van 22,52. Het was daarmee haar langzaamste race van dit seizoen. De Ivoriaanse Murielle Ahouré finishte als tweede in 22,60.

Schippers liep haar eerste 200 meter van dit jaar vorige maand in Shanghai in 22,34. Op de FBK Games won ze in 22,44. Haar persoonlijk record van 21,63 stamt uit 2015; in die tijd veroverde ze destijds in Peking haar eerste wereldtitel.

De Europese titel in Berlijn is deze zomer het hoofddoel. Haar grootste rivale voor het goud is de Zwitserse Mujinga Kambundji, die in het Tsjechische Ostrava derde werd in 22,78. De Amsterdamse Jamile Samuel sprintte naar de vierde plaats in een voor haar doen sterke 22,84.

Solomon Bockarie kwam twee keer in actie. Op de 100 meter eindigde hij in de B-serie als tweede in 10,47 achter veteraan Kim Collins (10,41). Op de dubbele afstand eindigde de Nederlandse sprinter als achtste in 20.55. Dat was wel zijn beste seizoenstijd. De Canadees Aaron Brown won in 20,05. De Amerikaanse wereldkampioen Justin Gatlin won de A-serie van de 100 meter bij de mannen in 10,03.

De Cubaanse verspringer Juan Miguel Echevarría deed opnieuw van zich spreken. Zijn afstand van 8,66 meter was de beste van dit jaar. De pas negentienjarige Echevarría kwam afgelopen zondag tot 8,83 meter in Stockholm, maar de rugwind was daar net iets te veel om de verste sprong van de afgelopen 24 jaar geldig te verklaren.

  1. Volleybalsters schrijven geschiedenis met zege in thriller op VS
    Final Six

    Volleybal­sters schrijven geschiede­nis met zege in thriller op VS

    De mooiste wedstrijden zijn de wedstrijden met voldoende spanning. Aan die emotie geen gebrek tijdens het WK, vandaag in de Japanse volleybalhal. Nederland won in een thriller met 3-2 van Amerika. Het team van bondscoach Jamie Morrison herpakte zich op overtuigende wijze na een wedstrijd die in eerste instantie na twee sets al gespeeld leek. Daarmee is Nederland verzekerd van een plaats bij de laatste vier. Een historische prestatie.

Overige sporten