Volledig scherm
Inge Jansen. © Getty Images

Schoonspringster Jansen twaalfde in WK-finale

Schoonspringster Inge Jansen is bij de WK zwemmen in Zuid-Korea als twaalfde geëindigd in de finale op de 3 meterplank. Jansen kwam tot een score van 268,20 en bezette daarmee na vijf sprongen de laatste plaats in de finale.

De titel op de 3 meterplank ging naar de Chinese Tingmao Shi. De titelverdedigster én regerend olympisch kampioene kwam tot een score van 391,00 en bleef daarmee haar landgenote Han Wang en de Australische Maddison Keeney ruim voor.

Jansen plaatste zich donderdag al met haar finaleplaats voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Een geslaagde laatste sprong in de halve finales was goed voor de elfde plek. De beste twaalf haalden de eindstrijd en verdienden daarmee tevens een ticket naar Japan.

De Limburgse schoonspringster eindigde twee jaar geleden bij de WK in Boedapest als achtste, met een score van 307,85 punten. Daar kwam ze nu niet aan. Jansen haalde een lage score op haar derde sprong. “Ik heb absoluut niet de wedstrijd gesprongen die ik graag wilde springen. Daar ben ik me heel erg van bewust. Maar ik ben hier met één doel naar toe gekomen en dat doel heb ik gehaald”, verwees Jansen naar de kwalificatie voor Tokio.

Ze erkende dat de wedstrijd van een dag eerder haar veel energie had gekost. “Wel jammer dat ik hier niet heb kunnen afsluiten zoals ik weet dat ik kan. De concentratie was er wel, maar het is heel vermoeiend, zoveel wedstrijden achter elkaar en dan ook nog eens laat op de dag.”

Overige sporten