Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Fons Sluiter

Seizoen door bekeruitschakeling bijna voorbij voor basketbalvrouwen Batouwe

BARENDRECHT – Voor de basketbalvrouwen van Lekdetec.nl/Batouwe lijkt het seizoen erop te zitten. Het Bemmelse team is gisterenavond in de halve finale van het bekertoernooi uitgeschakeld. 

In Barendrecht was Binnenland, de huidige nummer twee van de reguliere competitie, met 61-58 net iets te sterk.

Komende zaterdag krijgt Batouwe zijn laatste kans om nog iets van het seizoen te maken. Dan zullen de Bemmelse vrouwen voor de competitie met flink verschil van Den Helder moeten winnen. In alle andere gevallen doen ze de rest van het seizoen voor spek en bonen mee.

Niet goed genoeg

,,Heel eerlijk gezegd zijn we net niet goed genoeg om voor de prijzen te strijden”, zegt coach Daan de Heus. ,,Tegen Binnenland hebben we uitstekend gespeeld en precies gedaan wat gevraagd werd, maar uiteindelijk kwamen we net tekort. Vooral op het fysieke gedeelte.”

Daar was geen woord aan gelogen. Binnenland pakte 21 aanvalsrebounds, ongekend veel op dit niveau. Alleen international Jamailah Adams haalde er al negen naar beneden.

En dat heeft te maken met lengte en spierkracht onder de borden. Binnenland heeft met andere woorden dus 21 extra kansen gehad om te scoren. Daar valt nauwelijks tegenop te basketballen.

Gelijk

En toch heeft tot ver in het laatste kwart de finale er in gezeten. In het laatste kwart kwam Batouwe vier punten voor en met nog een paar minuten op de klok was de stand precies gelijk. Toen viel het kwartje alsnog de Barendrechtse kant op.

,,Mocht het zaterdag niet lukken tegen Den Helder, dan gaan we het seizoen met zoveel mogelijk plezier proberen af te sluiten. We hebben de twee beste teams van de competitie in vier dagen het behoorlijk moeilijk gemaakt.’’

,,We zijn in een ritme gekomen en vanavond heeft Lisanne de Jonge weer minuten gemaakt. Je zag direct wat voor impact dat op het team heeft. Het is toch een van de beste speelsters van de competitie.”

De Jonge was in tien minuten goed voor negen punten. De Bemmelse topscorer Anne van Vlijmen maakte er in 33 minuten 13. Julia Jorritsma kwam op 11 punten uit. Ver daar bovenuit kwam Eline Kasius van Binnenland met 23 punten.

Overige sporten