Volledig scherm
Susan Krumins verbijt te pijn na haar race tijdens de Next Generation Athletics. © David van Haren

Susan Krumins loopt EK-limiet tijdens NGA in Nijmegen

NIJMEGEN - Susan Krumins mag in augustus bij de Europese kampioenschappen atletiek behalve de 10.000 meter ook de 5000 meter lopen. De 31-jarige atlete voldeed vrijdagavond tijdens de Next Generation Athletics (NGA) in Nijmegen aan de limiet. 

Krumins noteerde een tijd van 15.22,70. De Atletiekunie had de limiet vastgesteld op 15.30,00.

,,We liepen lange tijd achter op schema, maar uiteindelijk had ik het laatste rondje nog rustig aan kunnen doen”, zei Krumins. ,,Voor eigen publiek ben ik toch door blijven lopen, want ik wilde een goede klassering neerzetten en de mensen niet teleurstellen’’ 

EK-kwalificaties

Sanne Wolters-Verstegen verzekerde zich in Nijmegen van een ticket voor de EK op de 800 meter. De 32-jarige geboren Rotterdamse klokte 2.00,86. De limiet op die afstand voor vrouwen is 2.01,25.

Met Wolters-Verstegen hebben nu 34 Nederlandse atleten zich voor de EK in Berlijn gekwalificeerd. De komende periode kan de ploeg verder uitdijen, als ook de estafetteploegen nog worden toegevoegd. Aan de vorige EK in 2016 in Amsterdam deed een recordaantal van 55 Nederlanders mee. Atleten hebben nog tot en met 22 juli om zich te plaatsen.

  1. ‘Al ontbreekt Sven, een overwinning heeft glans’
    NK allround en sprint

    ‘Al ontbreekt Sven, een overwin­ning heeft glans’

    Een nationale titel winnen terwijl de grootste favoriet ontbreekt, aankomend weekeinde bij het NK allround en sprint in Heerenveen is dat het geval. Bij toppers als Sven Kramer, Ireen Wüst en Kjeld Nuis past een vierkamp niet in hun voorbereiding op de WK. ,,Maar ook al weet je dat Sven er niet is, zo’n overwinning heeft nog steeds glans”, zegt voormalig schaatser en tweevoudig nationaal kampioen Wouter olde Heuvel.

Overige sporten