Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © AFP

Trump over Spelen: ‘Japan zal de juiste beslissing nemen’

Hoewel enkele grote landen inmiddels hebben gezegd de komende zomer niet deel te nemen aan de Olympische Spelen van Tokio, mag deze stap niet worden verwacht van de Verenigde Staten. 

President Donald Trump zegt volledig te vertrouwen op het advies van de Japanse premier Shinzo Abe. ,,Hij zal de juiste beslissing nemen. Daar twijfel ik niet aan.”

Abe heeft al te kennen gegeven dat uitstel een serieuze optie is. ,,Abe is een grote vriend van Amerika”, vervolgde Trump. ,,We houden rekening met zijn wensen. Tot nu toe heeft hij met betrekking tot de Olympische Spelen fantastisch werk geleverd. We vertrouwen op zijn oordeel.”

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.

Overige sporten