Volledig scherm
Daryl Morey, general manager van de Houston Rockets, hier op een archieffoto met Dwight Howard (r). © AFP

Tweet valt slecht in China: NBA op zwarte lijst

Demonstratiewedstrijden van de Los Angeles Lakers en Brooklyn Nets in de Chinese plaatsen Shanghai en Shenzhen gaan deze week vermoedelijk niet door. Het Chinese technologiebedrijf Vivo, een belangrijke sponsor van de evenementen, heeft tot nader orde alle banden met de Amerikaanse professionele basketbalorganisatie NBA verbroken.

De aanleiding voor de boycot is een tweet van Houston Rockets-topman Daryl Morey, die daarin zijn sympathie uitsprak voor de protesten in Hongkong. Al eerder zegden daarop Chinese bedrijven hun samenwerking met de NBA op. De betreffende bestuurder heeft inmiddels laten weten op persoonlijke titel te hebben gesproken.

  1. Volop gelach bij presentatie schaatsploeg Jumbo-Visma
    Jumbo-Visma

    Volop gelach bij presenta­tie schaats­ploeg Jum­bo-Vis­ma

    ,,Deze heren begonnen dit seizoen best wel aardig”, zegt Hein Vergeer, oud-schaatser en vandaag presentator van de persbijeenkomst van de schaatstak van team Jumbo-Visma. Daarna volgt een opsomming van diverse tijden die de mannen naast hem in de afgelopen weken reden. Op het podium Kjeld Nuis en Patrick Roest, oorspronkelijk provinciegenoten – ze groeiden allebei op in Zuid-Holland. Nu ploeggenoten en grote concurrenten.

Overige sporten