Ngannou (r) in actie tegen Rozenstruik.
Volledig scherm
Ngannou (r) in actie tegen Rozenstruik. © AFP

UFC-ster Ngannou wil boksen tegen Britse sterren: ‘Altijd overtuigd van mijn kracht’

Rozenstruik-beulFrancis Ngannou imponeert in de UFC-ring. De 33-jarige Fransman sloeg op 10 mei Jairzinho Rozenstruik knock-out na twintig seconden en nu wil hij meer. Tegen Sky Sports vertelt Ngannou dat hij zelfs in de voetsporen wil treden van Connor McGregor en de boksring in wil stappen: ,,Ja, ik zou meedoen aan een bokswedstrijd. Wie er ook beschikbaar is en wanneer het mogelijk is.”

,,Ik ben altijd overtuigd van mijn eigen krachten. Ik twijfel niet aan mijn krachten”, aldus Ngannou, die zijn laatste vier UFC-gevechten in mum van tijd won door middel van een knock-out: 45 seconden, 26 seconden, 71 seconden en dus 20 seconden, achter gesloten deuren tegen Rozenstruik.

,, Het moment was daar en ik pakte het”, aldus Ngannou over zijn gevecht met Rozenstruik. ,,Ik verwachtte dat het ging gebeuren. Het gaat bijna vanzelf.”

Quote

Ik twijfel niet aan mijn krachten

Francis Ngannou, UFC-vechter

Bokser Tyson Fury zou volgens Sky Sports het volgende 'doel’ zijn van Ngannou, die dus de stap eventueel zou willen maken naar de boksring. Maar niet alleen Fury staat op het lijstje van de ambitieuze Fransman: ,,Ik ken Anthony Joshua, maar Dillian Whyte? Ik wist pas van hem toen mensen mij artikelen van hem stuurden. Daarvoor kende ik hem niet.”

Overige sporten