Van Basten was de favoriete voetballer van Milan-fan Kobe Bryant

Opgegroeid in MilaanKobe Bryant was naast basketballer ook een groot van fan voetbal. De NBA-legende woonde in Milaan en genoot daar destijds volop van AC Milan, met voorop Marco van Basten. ,,Dat was mijn team. Marco van Basten was mijn favoriete speler”, zei de betreurde Bryant in 2016 in een kort interview met oud-voetballer Thierry Henry op het YouTube-kanaal van de NBA.

Als Henry zijn bewondering voor Van Basten uitspreekt, knikt Bryant direct. ,,Toen ik opgroeide in Milaan, hadden ze daar Marco van Basten, en Rijkaard en Gullit. En Maldini die net kwam kijken. Dan had je nog Baresi”, kijkt Bryant terug op zijn favoriete team.

De Nederlandse sterren van AC Milan in de jaren '80, met v.l.n.r.: Frank Rijkaard, Marco van Basten en Ruud Gullit.
Volledig scherm
De Nederlandse sterren van AC Milan in de jaren '80, met v.l.n.r.: Frank Rijkaard, Marco van Basten en Ruud Gullit. © AC Milan
Kobe Bryant.
Volledig scherm
Kobe Bryant. © BSR Agency
  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.

Overige sporten