Volledig scherm
Thijs ter Horst op archiefbeeld. © EPA

Verlies volleyballers zonder gevolgen

De Nederlandse volleyballers hebben hun laatste groepswedstrijd in de Golden European League verloren. Kroatië was in Varazdin in drie sets te sterk voor de mannen van bondscoach Roberto Piazza. De setstanden waren 25-19 25-23 25-22. Voor Oranje maakte het resultaat niet uit, de ploeg was al zeker van de eindzege in poule B en mag deelnemen aan de Final Four, volgen weekeinde in Estland.

Piazza startte de wedstrijd met Wouter ter Maar als diagonaalspeler in plaats van Nimir Abdelaziz, Gijs van Solkema was de spelverdeler. Maarten van Garderen en Thijs ter Horst openden als passer/lopers, Michaël Parkinson en Tim Smit begonnen op de middenpositie en Just Dronkers fungeerde als libero.

In de openingsset bracht Van Solkema Nederland nog naar een 8-5-voorsprong op zijn service, maar zag daarna Kroatië het initiatief overnemen. Oranje kwam aanvallend tekort en verloor de eerste set met 25-19. In de resterende sets bleef Nederland vooral dankzij beter blokkeren meer in de buurt van de Kroaten, tot setwinst leidde het niet. In de derde set bracht Piazza Luuc van der Ent, Wessel Keemink, Gijs Jorna en Fabian Plak. Oranje knokte zich naar een voorsprong maar bij 17-17 was die tenietgedaan. Ook de ingevallen Nimir Abdelaziz kon het setverlies niet voorkomen.

Ter Horst was met 14 punten opnieuw de meest productieve speler in de ploeg van Piazza. Met het bereiken van de laatste vier heeft de Italiaanse coach nu twee extra duels om te oefenen in voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam (9-11 augustus) en het EK in september, ook onder meer in eigen land

Overige sporten