Volledig scherm
Andy Ruiz (links) deelt uit aan Anthony Joshua. © BSR Agency

Waarom Ruiz zijn wereldtitels verloor aan Joshua? ‘Ik heb veel te veel gegeten’

Andy Ruiz Jr. (30) raakte afgelopen zaterdag zijn vier wereldtitels in het zwaargewicht kwijt aan Anthony Joshua, die daarmee revanche nam voor het verliezen van de kampioensgordels. Nu heeft Ruiz een boekje opengedaan over de reden voor zijn verliespartij. ,,Ik heb zo'n beetje alles gegeten. Alles.”

Afgelopen juni zorgde Ruiz in Madison Square Garden voor een daverende sensatie toen hij Joshua knock-out sloeg en de dominante wereldkampioen zijn vijf titels afnam. Afgelopen week woog de Mexicaans-Amerikaanse bokser, sowieso wat zwaarder van gestalte vergeleken met veel concurrenten, nog eens 7 kilogram zwaarder dan bij het eerste gevecht. Dat leidde tot veel verbazing in de bokswereld.

Volledig scherm
© AFP

Nu heeft Ruiz na zijn nederlaag op punten toegegeven dat hij in aanloop naar de rematch in Saoedi-Arabië de verkeerde beslissingen heeft genomen. ,,Ik heb zo'n beetje alles gegeten. Alles. Daardoor was ik een stuk zwaarder”, vertelt de voormalig wereldkampioen aan het Amerikaanse TMZ. ,,Ik had heel veel plezier met mijn vrienden. Daarbij zijn er wat meer Corona's naar binnen gegaan dan slim was geweest.”

,,Zelfs ‘out of shape’ heb ik het nog aardig gedaan‘’, gaat hij verder. ,,Het ging best goed! Maar toch had ik het een stuk serieuzer moeten nemen.” Of de Amerikaan, die afgelopen zaterdag pas de tweede nederlaag uit zijn carrière moest incasseren, ook een revanche krijgt is nog niet bekend, maar hij blikt toch alvast vooruit. ,,Voor het derde gevecht ga ik echt alles geven wat ik heb. Ik wil die gordels terug!”

Volledig scherm
© BSR Agency

Overige sporten