Marc Márquez.
Volledig scherm
Marc Márquez. © AFP

Wereldkampioen Márquez blijft Honda trouw

De Spaanse motorcoureur Marc Márquez, zesvoudig wereldkampioen in de MotoGP-klasse, rijdt ook de komende vier seizoenen voor het fabrieksteam van Honda. Dat maakte de 27-jarige coureur zelf bekend.

Márquez rijdt al zeven seizoenen voor Honda in de MotoGP. Alleen in 2015 (derde) slaagde hij er niet in om de wereldtitel voor zijn team in de belangrijkste klasse van de motorsport te behalen. Tot nu toe boekte hij 56 overwinningen in de MotoGP.

Het nieuwe seizoen telt twintig wedstrijden en begint op 8 maart met de Grote Prijs van Qatar op het circuit van Losail. Op 28 juni vindt de GP van Nederland plaats, die zoals gebruikelijk wordt verreden op het TT Circuit in Assen.

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.

Overige sporten