Volledig scherm
Tiger Woods. © REUTERS

Woods krijgt hoge onderscheiding van Trump

VideoTiger Woods wordt na zijn vijfde zege op de Masters van zondag onderscheiden met de Presidential Medal of Freedom, een van de hoogste onderscheidingen in de Verenigde Staten. 

Dat meldde president Donald Trump via Twitter nadat hij de 43-jarige golfer had gefeliciteerd met zijn vijftiende overwinning bij een major-golftoernooi.

,,Ik sprak met Tiger Woods om hem te feliciteren voor zijn geweldige overwinning op de Masters en om hem mee te delen dat ik hem vanwege zijn ongelofelijke succes en zijn comeback in de sport (golf) en belangrijker, in het leven, de Presidential Medal of Freedom zal uitreiken”, zei Trump. Een dag eerder had hij Woods op social media al geroemd als ,,een echte kampioen”. ,,Ik houd van mensen die presteren onder druk. Wat een fantastische comeback in het leven van een echt geweldig persoon.”

Volledig scherm
© AFP

Verscheidene sporters gingen Woods voor. Zo kregen de basketballers Kareem Abdul-Jabbar en Michael Jordan de onderscheiding in 2016 en gaf Trump de medaille vorig jaar postuum aan honkballer Babe Ruth. Jack Nicklaus, op wiens record van achttien Major-zeges Woods jaagt, kreeg de medaille in 2005.

Volledig scherm
Tiger Woods. © ADR
  1. Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

    Olympisch kampioen Kiprop vier jaar geschorst wegens dopingge­bruik

    Voormalig olympisch en wereldkampioen op de 1500 meter Asbel Kiprop is voor vier jaar geschorst wegens overtreding van de dopingregels. De Keniaanse hardloper wordt door de disciplinaire commissie van de Athletics Integrity Unit (AIU) bestraft omdat hij eind 2017 bij een out-of-competition dopingtest betrapt werd op het gebruik van epo. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 3 februari 2018 en dus staat de 29-jarige Kiprop nog tot begin 2022 aan de kant.

Overige sporten