Zonderland is klaar voor eerste kans: ‘Het is verschrikkelijk kort dag’

VideoDe Spelen in Tokio leken verder weg dan ooit voor Epke Zonderland (33). Maar een maandje Gold Coast doet wonderen. De jacht op een olympisch turnticket wordt nu heropend.

Door Marcel Luyckx

Het Nederlandse klimaat is in de winter niet gezond voor topturner Epke Zonderland. In een ultieme poging om alsnog olympische deelname af te dwingen, heeft hij dan ook een warmere omgeving opgezocht. Na een maandje in de Australische stad Gold Coast zijn Melbourne, Dubai, Bakoe en Doha de volgende pleisterplaatsen. De vraag is of de hoofdstad van Qatar de laatste halte zal zijn op de weg naar Tokio of het eindstation van een imposante loopbaan.

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.

Overige sporten