Verslaggever Phaedra Werkhoven bij de covid-unit van Isala Zwolle, op de toegangsdeuren de beruchte kruizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Phaedra Werkhoven bij de covid-unit van Isala Zwolle, op de toegangsdeuren de beruchte kruizen. © NIcolette Schwarte

Achter de kruizen op de covid-afdeling in ziekenhuis Isala gaat een wereld van ellende schuil

In ziekenhuis Isala in Zwolle kwam de eerste coronagolf hard aan. Nauwelijks daarvan bekomen, stroomt het ziekenhuis weer vol door de tweede golf. Patiënten zijn zieker, de aantallen opnames blijven stabiel te hoog. Verslaggever Phaedra Werkhoven keek een ochtend mee op de covid-unit in Isala.

1 reactie

  • Anton

    2 jaar geleden
    Met dank aan de jarenlange bezuinigingen en steeds erger wordende bureaucratie in de zorg is het totaal onhoudbaar geworden. Als je een andere kwaal hebt dan Corona kun je het gewoon schudden. Enkele dagen terug hoorde ik op radio 1 dat vrouwen met borstkanker minder snel behandeld kunnen worden en ook verschillende bevolkingsonderzoeken die verschillende vormen van kanker vroegtijdig kunnen constateren, zijn op een lager pitje gezet (in keer in de 3 jaar ipv 2). Dit zal voor duizenden extra doden zorgen waarvan een deel zeker nog behandeld had kunnen worden. Onbegrijpelijk dit.