Agenten met ‘200’ over snelweg: bloedspoed vanwege orgaan én chirurgen

Met 200 (!) kilometer per uur over de snelweg, met meerdere voertuigen en dicht bij elkaar: daar moet je wel wat voor kunnen. Agenten uit Zwolle laten in een video zien wat er gebeurt tijdens een ritje ‘bloedspoed’ vanwege een orgaantransport. 

Met gillende sirenes en alle zwaailichten aan: het Zwolse team van de Landelijke Eenheid Dienst Infrastructuur werd gevraagd met spoed een orgaan maar ook een team chirurgen naar een gespecialiseerd ziekenhuis te brengen.

Razen

De beelden laten het niet duidelijk zien, maar de politieauto’s, motoren en een ambulance lijken vanuit Zwolle naar Groningen te rijden. Onderweg halen ze snelheden tot boven de 200 kilometer per uur. Terwijl ze - met de ambulance in hun ‘midden’ door het drukke verkeer in de avond razen. 

Te zien is hoe verkeer voor de supersnelle stoet uitwijkt, maar ook dat de ruimtes op een drukke snelweg klein zijn.

Impressie 

Het transport vond plaats op verzoek van het Witte Kruis Transplant. Het team Landelijke Eenheid van de politie schrijft bij de post op Facebook: ,,Er moest een orgaan met grote spoed worden overgebracht inclusief de chirurgen. In het onderstaande filmpje krijg je een impressie hoe dit transport in zijn werk ging.’’

Videostill
Volledig scherm
Videostill © Videostill
Videostill
Volledig scherm
Videostill © Videostill