Agenten redden leven beknelde bestuurder bij autobrand op A1 bij Bathmen

Snelweg A1 bij Bathmen is woensdagochtend nog deels afgesloten in de richting van Deventer naar Hengelo nadat een auto er vannacht crashte. De wagen vloog na de aanrijding in brand. Politie en brandweer hebben het leven van de beknelde bestuurder maar net kunnen redden. 

Agenten waren als eerste bij de plek van het ongeval en wisten het vuur bij de man vandaan te houden, de toegesnelde brandweer nam dat werk van de politie over en slaagde erin het vuur te bedwingen. 

Inmiddels is weer één rijstrook open, meldt de ANWB. 

De bestuurder van de auto - de wagen heeft een Pools kenteken - reed tegen een mobiele installatie met matrixborden, die verkeer vannacht naar de juiste rijbaan moest verwijzen. Al snel na de botsing vloog de wagen in brand. 

De bestuurder is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Een gespecialiseerde arts die met de traumaheli naar de A1 was gebracht, is meegegaan in de ambulance waarmee de gecrashte automobilist naar het ziekenhuis is gebracht. 

Omrijden

Verkeer van Apeldoorn naar Hengelo wordt al bij Deventer-Oost bij de snelweg vandaan gehouden. Ook de andere opritten tussen Deventer en voorbij Bathmen zijn afgesloten voor verkeer. Dat moet omrijden via de omleidingsroute die wordt aangegeven met de U-borden.

Rond half zeven zijn bergers begonnen de auto en de installatie met mobiele matrixborden van de snelweg te halen. De opruimwerkzaamheden kunnen nog tot een uur of acht vanochtend gaan duren. De ochtendspits heeft daar dus nog geruime tijd last van. Ook de andere kant van A1, richting Apeldoorn, heeft verkeer last van opstoppingen: daar gaat het om een kijkersfile. 

Linker rijstrook

De mobiele installatie met matrixborden maakte onderdeel uit van de werkzaamheden rond de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twente. Het gaat om voorbereidende klussen waarvoor de rechter rijstrook moest worden afgesloten . De installatie was de eerste die dat ‘aankondigde’ bij het verkeer en bestuurders erop attent moest maken dat ze naar de linker rijstrook moesten gaan. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Volledig scherm
botsing bathmen © Rens Hulman/NewsUnited
Volledig scherm
botsing bathmen © Rens Hulman/NewsUnited
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.