Een andere buurman (niet de anonieme held) neemt het hondje mee dat net naar buiten is gekomen.
Volledig scherm
Een andere buurman (niet de anonieme held) neemt het hondje mee dat net naar buiten is gekomen. © Rens Hulman

Anonieme held redt vrouw en hondje uit brandende woonkamer in Deventer

Een anonieme held heeft zaterdagmiddag een vrouw en haar hondje gered uit een brandende woonkamer in een huis aan de Zalingenstraat. De vrouw is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht, het hondje is opgevangen door de Dierenambulance.

De brandweer kreeg de melding van de brand binnen om 14.08 uur en was, eenmaal ter plaatse, de brand snel meester. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, de woonkamer brandde volledig uit.

Rook ingeademd

Op het moment dat de brandweer aankwam bij de woning, was de vrouw die daar woonde al in veiligheid gebracht. Zij zat op een stoel te wachten op de ambulance die haar vervolgens met spoed naar het ziekenhuis heeft gebracht omdat zij rook had ingeademd.

Omwonenden, die haar op de stoel hadden geholpen, wezen een buurman aan die haar had gered. De man wil echter anoniem blijven. Wel wilde hij zijn verhaal doen.

De uitgebrande huiskamer waaruit de buurman een vrouw met haar hondje heeft kunnen redden.
Volledig scherm
De uitgebrande huiskamer waaruit de buurman een vrouw met haar hondje heeft kunnen redden. © Rens Hulman

Anonieme held

De anonieme held: ,,Ik wilde net naar mijn werk gaan toen ik een brandalarm hoorde. Ik keek om mij heen en zag dat er rook uit de woning kwam. De woning van een vrouw die slecht ter been is. De rollator stond voor de deur dus ze was thuis.’’

Hij rende daarop naar de woning, tikte een ruitje in van de voordeur en kroop met zijn shirt voor zijn neus door de gang. Hij hoorde op een gegeven moment de vrouw. ,,Er was verschrikkelijk veel rookontwikkeling, maar ik zag haar naar me toe strompelen. Daarna heb ik haar meegenomen naar buiten.’’

Dierenambulance

De vrouw wilde later de woning in om haar hondje te halen die daar nog zat, maar werd tegengehouden door een aantal buren. De brandweer haalde het beestje vervolgens naar buiten, waarna de hond is opgevangen door de Dierenambulance.

De buurman is naar zijn werk gegaan.