Volledig scherm
© Thinkstock

Bezorgde vader knipte heuplange haren van dochter van 17 af

Een 47-jarige vader uit Deventer ontstak in grote woede toen hij hoorde dat zijn zeventienjarige dochter een relatie had met een zes jaar oudere man elders in het land en daar ook nog eens over loog. Hij sloeg haar, knipte haar heuplange haren af en liet haar zelfs in de nacht ergens even alleen op een vluchtstrook achter, alvorens haar weer mee naar Deventer te nemen.

De vader heeft er spijt als haren op zijn hoofd van, want zijn dochter is nu tijdelijk ondergebracht bij een kennis en voorlopig geldt er een contactverbod, zo blijkt op de zitting bij de politierechter in Zwolle, waar hij voor moest komen. Terwijl de man juist zielsveel van zijn dochter houdt.

De zoon ontdekte de escapades van zijn zusje op haar telefoon, waarna de vader er ook achter kwam. Het heeft tot een uren durende confrontatie geleid, waarbij de vader erg boos is geworden. Want voor seks, waarvan sprake was, vindt hij haar echt te jong. Het pubermeisje vreesde zelfs dat hij haar met de schaar waarmee hij haar haren zou afknippen wat zou kunnen aandoen. ,,Het ergste vond ik nog het liegen, zo heb ik ze niet opgevoed’’, zegt de vader, die zichzelf een ‘idioot’ noemt dat hij zo gehandeld heeft.

Kapsel

Het meisje heeft haar verhaal bij de politie gedaan, maar geen aangifte tegen haar vader willen doen. Ze zou meerdere keren geslagen zijn, maar de politierechter gaat er in navolging van de raadsman vanuit dat slechts één klap te bewijzen is. Het afknippen van de haren kon gezien worden als ‘mishandeling’, maar ook als ‘vernieling van het kapsel’: het is vernieling geworden, omdat niet duidelijk is hoe het meisje het zelf heeft ervaren. De broer heeft niet veel willen vertellen bij de politie, bevreesd als hij is voor de reputatie van zijn zus.

De rechter legt een voorwaardelijke werkstraf op van dertig uur, en een contactverbod zolang de jeugdbescherming dat nodig vindt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.