Volledig scherm
PREMIUM
Bij een ernstig ongeluk met een lijnbus en een auto in het Limburgse Margraten raakten zaterdagochtend zeven mensen gewond geraakt, waarvan een man en een vrouw uit Deventer ernstig. De man is inmiddels overleden. © still

Blunder politie met overlijdensbericht vader na lijnbus-drama: ‘Uitermate pijnlijk’

Kinderen, ouders en docenten van basisschool De Olijfboom in Deventer leefden tot dinsdagmiddag tussen hoop en vrees. Een gezin met kinderen op de school raakte betrokken bij een ernstig ongeval in Limburg. Het was nog onduidelijk hoe het precies gesteld was met de vader van het gezin, terwijl de politie al had gemeld dat hij overleden was: ‘het is uitermate pijnlijk’. 

Dinsdagmiddag kreeg de school het nieuws van de familie dat de vader was overleden, terwijl de Limburgse politie dat een dag eerder al meldde. ,,Een blunder’’, geeft de politie met schaamrood op de kaken toe.

Zaterdag werden Olijfboom-directeur Renate de Jong en plaatsvervangend directeur Sytse Pijp op de hoogte gesteld van het zware ongeval in Margraten. Omdat de drie kinderen allemaal op hun school zitten. De twee oudsten op de basisschool zelf, de jongste gaat nog naar de christelijke opvang die bij de school in de Deventer wijk Voorstad hoort.