Bij alle toegangswegen rondom Speuld staan gele borden, waarop staat te lezen dat de weg écht is afgesloten en dat doorrijden 'zinloos’ is.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij alle toegangswegen rondom Speuld staan gele borden, waarop staat te lezen dat de weg écht is afgesloten en dat doorrijden 'zinloos’ is. © Ruben Schipper Fotografie

Bouwbedrijf gooit Veluws dorpje volledig op slot: ‘Aanrijding uitvoerder was voor ons de druppel’

Speuld is nu écht afgesloten van de buitenwereld. De Garderenseweg, de levenslijn van het dorpje, is van alle kanten op slot gegooid. Wie eigenwijs is en de borden negeert, stuit op grote betonblokken die de weg versperren. ,,De aanrijding van een uitvoerder was de spreekwoordelijke druppel’’, zegt Paulien Bisschop van bouwbedrijf Van Gelder. 

  1. Mark Rutte eet Carpaccio XXL in Geesteren: ‘Hij bleef twee uur en ging met iedereen op de foto’

    Mark Rutte eet Carpaccio XXL in Geesteren: ‘Hij bleef twee uur en ging met iedereen op de foto’

    GEESTEREN - Mark Rutte genoot donderdagmiddag met smaak van een reuzencarpaccio in het tijdelijke onderkomen van De Kruidentuin aan de Vinckenweg in het buitengebied van Geesteren. Eigenaar Jivar Misakian van de bistro was een dag later nog wild enthousiast: „Wat een opsteker. Hij bleef twee uur en was echt in ons bedrijf geïnteresseerd. Ging ook met alle personeelsleden op de foto.”