Bij alle toegangswegen rondom Speuld staan gele borden, waarop staat te lezen dat de weg écht is afgesloten en dat doorrijden 'zinloos’ is.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij alle toegangswegen rondom Speuld staan gele borden, waarop staat te lezen dat de weg écht is afgesloten en dat doorrijden 'zinloos’ is. © Ruben Schipper Fotografie

Bouwbedrijf gooit Veluws dorpje volledig op slot: ‘Aanrijding uitvoerder was voor ons de druppel’

Speuld is nu écht afgesloten van de buitenwereld. De Garderenseweg, de levenslijn van het dorpje, is van alle kanten op slot gegooid. Wie eigenwijs is en de borden negeert, stuit op grote betonblokken die de weg versperren. ,,De aanrijding van een uitvoerder was de spreekwoordelijke druppel’’, zegt Paulien Bisschop van bouwbedrijf Van Gelder. 

  1. PEC Zwolle-verdediger laat personeel en investeerders sushizaken in de kou staan: ‘Tienduizenden euro’s schuld’
    PREMIUM

    PEC Zwol­le-verdediger laat personeel en investeer­ders sushizaken in de kou staan: ‘Tiendui­zen­den euro’s schuld’

    Personeelsleden krijgen maandenlang geen salaris en investeerders en de aannemer zeggen nog tienduizenden euro’s te krijgen van Sushi Roku uit Zwolle. Het bedrijf van PEC Zwolle-verdediger Sai van Wermeskerken en zijn compagnon heeft twee sushirestaurants. ,,Hier lusten de honden geen brood van’’, noemt de aannemer de situatie. Een aangifte wordt onderzocht.