Volledig scherm
Thijmen Apswoude - Bushcraft © Jasper Timmermans

Bushcrafter Thijmen kent Brech: 'Hij is geen specialist'

Thijmen Apswoude kent Jos Brech, de verdachte in de zaak-Verstappen, uit de Bushcraftwereld. Maar de Deventenaar zegt stellig dat Brech geen bushcraftspecialist is.

,,De media zetten Jos Brech nu neer alsof hij over alle ervaringen bezit om in de wildernis te overleven maar dat valt ook wel weer mee’’, stelt Apswoude. 

,,Jos Brech is een amateur die verdwenen is. Voor hetzelfde geld is hij helemaal niet de wildernis ingedoken maar gewoon met de auto vertrokken."

Uitgegleden

Thijmen Apswoude kent de 55-jarige Jos Brech uit de bushcraftwereld. Ze hebben elkaar meerdere malen in het bos ontmoet. Brech raakte afgelopen voorjaar vermist toen hij voor een wandeltocht naar de Vogezen in Frankrijk was vertrokken. 

Nadat zijn familie geen contact meer met hem kreeg. Is een stel bushcrafters, onder wie goede vrienden van Thijmen, in april naar de Vogezen getrokken om Brech te zoeken. Juist omdat hij niet zo ervaren is. ,,We waren bang dat hij was uitgegleden en van een rots was gevallen. Het was een gigantische zoektocht, we hebben zelfs speurhonden ingezet. Zonder resultaat.’’

Shock

Het was een klap in het gezicht van Thijmen en zijn vrienden toen ze de naam van de verdachte in de media lazen. ,,Het leek een prima gast. Een persoon die geen vlieg kwaad doet.’’ 

Er is een DNA-match gevonden met de 55-jarige Jos Brech uit Simpelveld. De politie ziet hem nu als de grote verdachte in de moordzaak. Maar niemand weet waar Jos Brech is. Zijn familie gaf hem in april op als vermist. Jos Brech lijkt al maanden geleden gevlucht te zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.