Het verdriet om de dood van Chantal de Vries was immens. Het leidde in Hengelo onder meer tot een stille tocht voor de op Kerstavond 2019 doodgestoken vrouw. Er wordt steeds meer bekend over de veroordeelde Wim V.
Volledig scherm
PREMIUM
Het verdriet om de dood van Chantal de Vries was immens. Het leidde in Hengelo onder meer tot een stille tocht voor de op Kerstavond 2019 doodgestoken vrouw. Er wordt steeds meer bekend over de veroordeelde Wim V. © Lars Smook / Nicole van den Hout

‘Dader kerstmoord had nooit zelfstandig mogen wonen’, zegt mede-eigenaar Zorgstal Radewijk

HENGELO - Wim V., de psychiatrische patiënt die in de kerstnacht van 2019 Chantal de Vries vermoordde in Hengelo, had nooit zelfstandig in een appartement mogen wonen. Dat zegt onder anderen de mede-eigenaar van zorgorganisatie De Zorgstal uit Radewijk (gemeente Hardenberg). Meerdere oud-werknemers onderschrijven die opvatting.

  1. Werd roemrucht hotel moedwillig in brand gestoken? ‘Hier hadden zeven mensen kunnen omkomen’
    PREMIUM

    Werd roemrucht hotel moedwillig in brand gestoken? ‘Hier hadden zeven mensen kunnen omkomen’

    Bij de grote brand die vannacht voormalige hotel De Blauwe Hand in Wanneperveen in de as heeft gelegd zijn zeven arbeidsmigranten met de schrik vrijgekomen. Onder hen de Griek Sampri (32), die werkt op een scheepswerf in Meppel: ,,Opeens zagen we overal vuur.” Het zou de bedrijfsleidster niet verbazen als er sprake is van brandstichting. Naar eigen zeggen waarschuwde ze politie dat dit kon gebeuren.