Danny zoekt meisje dat in Deventer moet wegduiken voor berg water: ‘Het zal je kind zijn’

Ze kan nog schuilen achter haar fiets, maar of het echt heeft geholpen is de vraag. Een meisje in Deventer krijgt een grote plens water over zich heen nadat een busje uit een ondergelopen tunnel komt en langs haar rijdt. De eigenaar van dat bedrijfsbusje is nu naar haar op zoek om het goed te maken.

 1. Instorting? Beknelling? Dan gaat bij deze ‘bijzondere’ brandweerlieden de pieper
  PREMIUM

  Instorting? Beknelling? Dan gaat bij deze ‘bijzondere’ brandweer­lie­den de pieper

  Een explosie, een pand stort in. Onder het puin zit een slachtoffer bekneld. Als de reguliere hulpdiensten iemand niet kunnen bevrijden, worden STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening) van de brandweer ingeschakeld. Afgelopen maand gebeurde dat twee keer: na gasexplosies in Oldenzaal en Bilthoven. Een van de vijf landelijke teams heeft Zwolle als standplaats. Teamleiders Geoffrey Bos en Mike Haerlman geven een kijkje achter de schermen.
 2. Ziekenhuis Isala had bedrijf van cardiologen al langer op de korrel: justitie vermoedt miljoenenzwendel
  PREMIUM

  Ziekenhuis Isala had bedrijf van cardiolo­gen al langer op de korrel: justitie vermoedt miljoenen­zwen­del

  Ziekenhuis Isala in Zwolle is vorig jaar al gewezen op het hoge risico op belangenverstrengeling in het Isala Hartcentrum. Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken. Meerdere cardiologen en oud-cardiologen hebben een belang in het bedrijf Diagram. De FIOD viel het Zwolse bedrijf binnen in een onderzoek naar corruptie door cardiologen, die vermoedelijk miljoenen euro aan smeergeld ontvingen.