Dinie, in de tuin waar ze zo graag is. De woning is tonnen meer waard dan toen ze het kochten, maar de overwaarde opnemen om te schenken is lastig.
Volledig scherm
PREMIUM
Dinie, in de tuin waar ze zo graag is. De woning is tonnen meer waard dan toen ze het kochten, maar de overwaarde opnemen om te schenken is lastig. © Lenneke Lingmont

Dinie (81) wil flinke overwaarde van haar huis schenken, maar bank zegt ‘nee’: ‘Dat is toch oneerlijk?’

WIERDEN - Hun huis is tegenwoordig vijf keer zoveel waard. Bij verkoop levert het zeker 7 ton op, misschien wel 8. Maar een goed deel van die overwaarde opnemen om dat te schenken aan de kinderen, dat gaat niet. Dat ondervond de Twentse Dinie (81). Ze is boos. „We zijn geen eigen baas meer over ons kapitaal. Dat is toch oneerlijk?”

  1. Meisje (4) ziet hoe haar vader tegen hoofd wordt geschopt na verkeersruzie in Zwolle
    PREMIUM

    Meisje (4) ziet hoe haar vader tegen hoofd wordt geschopt na verkeersru­zie in Zwolle

    Irritatie in het verkeer leidde tot een hard treffen in de Assendorperstraat in Zwolle, waar niet alleen willekeurige omstanders getuige van waren, maar ook het 4-jarige dochtertje van een automobilist. Hij kreeg het aan de stok met twee jongens op scooters. Zij heeft vanuit de auto gezien hoe haar vader werd neergeslagen en klappen en trappen tegen het hoofd kreeg en was daar behoorlijk overstuur van.