Vanuit het Isala ziekenhuis in Zwolle zal Ina Kuper voorlopig Nederland bijpraten over de stand van zaken in de ziekenhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanuit het Isala ziekenhuis in Zwolle zal Ina Kuper voorlopig Nederland bijpraten over de stand van zaken in de ziekenhuizen. © Getty Images / Frans Paalman (bewerking: de Stentor)

Dit is waarom we nu vanuit Isala in Zwolle worden bijgepraat over de coronasituatie in de ziekenhuizen

De persconferenties over de coronasituatie in de ziekenhuizen worden verplaatst van Rotterdam naar Zwolle. Dat heeft alles te maken met het vertrek van Ernst Kuipers als voorzitter van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Zijn tijdelijke opvolger is Ina Kuper, bestuurder van ziekenhuis Isala.

  1. Instorting? Beknelling? Dan gaat bij deze ‘bijzondere’ brandweerlieden de pieper
    PREMIUM

    Instorting? Beknelling? Dan gaat bij deze ‘bijzondere’ brandweer­lie­den de pieper

    Een explosie, een pand stort in. Onder het puin zit een slachtoffer bekneld. Als de reguliere hulpdiensten iemand niet kunnen bevrijden, worden STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening) van de brandweer ingeschakeld. Afgelopen maand gebeurde dat twee keer: na gasexplosies in Oldenzaal en Bilthoven. Een van de vijf landelijke teams heeft Zwolle als standplaats. Teamleiders Geoffrey Bos en Mike Haerlman geven een kijkje achter de schermen.