Dode bij ongeval op A1, weg urenlang dicht

videoRIJSSEN - Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een bestlbus op de A1 ter hoogte van Rijssen is vanmiddag een dode gevallen. De snelweg was tot kort voor 17.30 uur dicht in de richting Hengelo. De vertraging voor verkeer vanuit Deventer richting het oosten was daardoor groot. 

Bij het ongeval, dat rond 12.40 uur gebeurde, zijn een vrachtwagen en een busje betrokken. Achterin de file zijn ook ongelukken gebeurd met alleen materiële schade.

Verderop in de richting van Twente vond eerder op de middag ook al een ongeluk plaats. 

De ANWB meldde rond 14.45 uur dat de vertraging voor verkeer richting het oosten was opgelopen tot 1,5 uur. Er stond rond die tijd tien kilometer file. De vertraging nam daarna langzaam af: Rond 18.00 uur was die nog altijd meer dan een uur. 

Wegbeheerder Rijkswaterstaat adviseerde automobilisten vanuit het Gooi enige tijd om  richting het oosten om te rijden via Arnhem.

Volledig scherm
De A1 bij Rijssen na het ernstige ongeval. © News United / Bert Kamp
Volledig scherm
© News United / Bert Kamp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.