Volledig scherm
PREMIUM
Bram van den Bosch (van restaurant Tibbe) probeert van zijn alcoholverslaving af te komen en heeft plannen met zijn horeca etablissement. © Carlo ter Ellen DTCT

Drank kostte horecaondernemer Bram zijn zaak en zijn gezondheid

MARIAPAROCHIE - Een ziekte, noemt Bram van den Bosch (36) het. De drank kostte de horecaondernemer zijn zaak en zijn gezondheid. Restaurant Tibbe in Mariaparochie is dicht en wordt gesloopt. ,,Zou je mij nu vragen of ze alcohol moeten verbieden, dan zeg ik ‘ja’.  

De glans is eraf, het geroezemoes verstomd. Alleen een druppende kraan doorbreekt de stilte in de eens zo levendige zalen van restaurant Tibbe. De tafels bij het raam zijn keurig gedekt. Wie van een afstandje naar binnen kijkt, ziet weinig anders dan een jaar geleden. 

Horecaondernemer Bram van den Bosch zit aan de bar. Zijn gasten kennen hem als de immer goedlachse gangmaker. De restauranthouder die avond aan avond zijn best doet om het bezoekers naar de zin te maken.

Dat masker blijft ditmaal af. Van den Bosch heeft het zwaar. Hij is naar eigen zeggen heel erg ziek. „Want het is een ziekte, wat ik heb”, benadrukt hij meerdere malen. „Ik ben zwaar alcoholist. Al vele jaren. En het is zo ontzettend moeilijk om daar mee om te gaan.”

De ziekte ligt ten grondslag aan de beslissing om Tibbe voor onbepaalde tijd op slot te doen. Een sluiting die nu definitief blijkt. Op termijn wacht het restaurant waarschijnlijk de sloopkogel. Om plaats te maken voor nieuwbouw. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.