Drie mensen opgepakt bij protest in Zwolle • Voor nu geen gesprek tussen burgemeester en boeren

Boeren hebben vandaag tóch geprotesteerd in Zwolle. Er zijn drie mensen opgepakt. De actievoerders trokken van het provinciehuis naar het gemeentehuis. Zij wilden in gesprek met burgemeester Peter Snijders, maar dat gebeurde niet. Morgen is er opnieuw contact tussen de boeren en de burgemeester om te zien of een gesprek mogelijk is.

15 reacties

 • W. Loeffen

  2 maanden geleden
  #Ceciel, iedereen mag zijn mening ventileren. Of je het er mee eens bent of niet. Wie zegt dat jou mening waar is? En de jeugd. Is dat diezelfde jeugd die in coronatijd tonnen aan afval in de parken lieten slingeren, omdat ze er zonodig uit moesten??? De jeugd die niet achterom kijkt en alles achter zich laat vallen? Is dat die jeugd die aan het milieu en klimaat denken?
 • Geert Loermans

  2 maanden geleden
  #Marijke Wissink, het is maar goed dat er van die groepjes zijn, anders zou er in Nederland over een aantal jaren niks anders groeien dan gras, brandnetels en braamstruiken zoals @Ceciel terecht zegt. En daarbij kan de regering de rechterlijke macht niet een halt toe roepen. Wil.jij corrupte toestanden zoals in Hongarije?
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Ik vind het vooral verontrustend, @Lucretia, dat er nog steeds mensen zijn die de stikstofproblematiek bagatelliseren en pure onwaarheden debiteren (en dat de Gelderlander dit dan nog plaatst, ook). Tenzij je graag in een land woont waar alleen nog gras, braamstruiken en brandnetels groeien. Geen bossen meer, geen vogels, geen insecten. Zonder dat is dit land onleefbaar. Maar neem het vooral op voor de kiloknaller veeboeren. Die zijn kennelijk belangrijker dan de jeugd die ook een toekomst wil.
 • Duncan Onderstal

  2 maanden geleden
  Helemaal met je eens Anton Janssen!
 • Geert Loermans

  2 maanden geleden
  Als klimaatactivisten protesteren worden ze opgepakt en vastgezet. Deze boeren ook oppakken, vastzetten en beboeten. Ondermijnen de rechtstaat. Ook boeren dienen uitspraken van de rechter re accepteren.
 1. Jurriën zit al 9 jaar in een Tunesische cel voor de dood van zijn vrouw: ‘Hij is inhumaan behandeld’
  PREMIUM

  Jurriën zit al 9 jaar in een Tunesische cel voor de dood van zijn vrouw: ‘Hij is inhumaan behandeld’

  ALMELO - Er waren geen getuigen, het onderzoek was ‘flut, ronduit flut’. En toch werd Jurriën ten Cate (31) uit Almelo negen jaar geleden veroordeeld tot 20 jaar cel, voor de moord op zijn vrouw Marwa. In een Tunesische gevangenis slijt hij nu zijn dagen, hopend op gratie van de president. Zijn familie wil dat zijn naam wordt gezuiverd. „Ik ga ervan uit dat hij onschuldig is.”