Drugssmokkelaar ‘eet’ buik rond met halve kilo coke bij Duitse grens

DE LUTTE – De politie heeft een spectaculaire drugsvangst gedaan nabij de grensovergang bij De Lutte in Overijssel. Een 43-jarige Nigeriaan bleek voor 35.000 euro cocaïne bij zich te hebben. In zijn maag. 

In het ziekenhuis bleek dat de man zijn buik vol had met 70 capsules gevuld met drugs. In totaal een halve kilo. 

Onder toezicht van de politie is hij op een wc gezet om de hele voorraad ‘op natuurlijke wijze aan de dienders  af te staan. Hij had de drugs vermoedelijk in Amsterdam opgehaald.

Bliksembezoek

Volledig scherm
Een maag vol drugs, blijkt uit een röntgenopname In een ziekenhuis. © Politie Bad Bentheim

De Nigeriaan reed vorige week donderdag in een auto met Tsjechisch kenteken rond 22.40 uur bij De Lutte de grens over, richting Bad Bentheim. Op de BAB 30 werd hij door een Nederlands-Duitse politieteam aangehouden. Bij de controle bleek dat de man  blijkbaar een bliksembezoek had gebracht aan onze hoofdstad. Hij was in één keer van Praag naar Amsterdam gereden om nog diezelfde nacht al weer terug te reizen. 

Dat werkte argwaan, zeker toen de Nigeriaan daar ook geen goede verklaring voor had. Reden voor een drugstest in de auto; daarbij werden sporen van verdovende middelen. Als gevolg daarvan lieten ze de man een urinetest te doen; die viel positief uit. 

Volle maag

Nadat er in de auto ook opvallend veel maagmedicijnen waren aangetroffen rees het vermoeden dat de man een bolletjesslikker was. De röntgenfoto in het ziekenhuis bracht vervolgens de spectaculaire vondst van een volle buik aan het licht met 70 drugscapsules in zijn maag.

Het Duits-Nederlandse politieteams voert grenscontroles uit ter bestrijding van onder meer drugs en mensensmokkel. In het team werken de Marechaussee, de politie Oost-Nederland en verschillende Duitse politiekorpsen samen.

Volledig scherm
De vangst, 70 capsules. © Politie Bad Bentheim
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.