Echtpaar kan overlast van vallende bladeren niet meer aan: ‘De herfst is voor ons als een langzame wurging’

Voor John en Ria Matti uit Deventer kan de zomer niet lang genoeg duren. Want na de zomer volgt de herfst en dan begint de jaarlijkse ellende weer. Dan vallen de bladeren van de bomen. In hun geval: veel bladeren. „We kunnen het domweg niet meer aan, die bomen moeten weg.”

 1. Vierhonderd beschadigde huizen: dit ging er allemaal mis in het kanaaldrama
  PREMIUM

  Vierhon­derd beschadig­de huizen: dit ging er allemaal mis in het kanaaldra­ma

  DAARLERVEEN - Het kanaaldrama is een opeenstapeling van fouten en teleurstellingen, met als resultaat wanhopige bewoners van bijna vierhonderd beschadigde huizen, bij wie de machteloosheid groeit en die geen idee hebben waar ze aan toe zijn. Een achtbaan waar ze al bijna tien jaar in zitten, sinds in september 2011 de grote aanpak van het kanaal Almelo - De Haandrik begon. Dit ging er sinds die tijd allemaal mis.
 1. Café en restaurant in Deventer dagen dicht vanwege coronabesmetting: ‘Heel vervelende beslissing om de zaak te sluiten’
  PREMIUM

  Café en restaurant in Deventer dagen dicht vanwege coronabe­smet­ting: ‘Heel vervelende beslissing om de zaak te sluiten’

  Café De Bisschop in Deventer blijft komend weekeind gesloten. Nadat zaterdag iemand in het café is geweest die later corona bleek te hebben, kreeg kroegeigenaar Rhandy Bishop de melding van de besmetting van de GGD. Ook de deuren van Bistro Goesting, pal naast De Bisschop aan De Brink, blijven tot en met vrijdag dicht vanwege een coronabesmetting onder het personeel.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”