Storm Vogel (36) voor de rechtbank in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Storm Vogel (36) voor de rechtbank in Zwolle. © Frans Paalman

Een ‘m’ of ‘v’ volstaat niet voor Storm (36), dus is de rechter aan zet: ‘Niemand hoeft mijn geslacht te bepalen’

Storm Vogel (36) wil een ‘x’ in het paspoort, zonder een deskundigenverklaring nodig te hebben. Vandaag bogen de rechters in Zwolle zich in een gesloten zitting over die vraag. ,,Het gaat om erkenning, de overheid moet dat gaan toegeven.” 

 1. Eindelijk weet Leon (34) welke vogel hij vorig jaar zag: ‘Heel bijzonder’
  PREMIUM

  Eindelijk weet Leon (34) welke vogel hij vorig jaar zag: ‘Heel bijzonder’

  De vogelontdekking van Leon Walraven (34) uit Raalte gaat definitief de boeken in. Vorig jaar april spotte hij naar eigen zeggen een zeldzame schreeuwarend boven het Boetelerveld in Mariënheem. De Commissie Dwaalgasten Nederlandse Avifauna (CDNA), in opdracht van Dutch Birding, onderzocht of het er echt eentje was. Hoewel het niet met honderd procent zekerheid te stellen is, wordt de vogel wel geregistreerd. ,,Heel bijzonder, en dat in Mariënheem’’, zegt Walraven.
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. Mare en Phelien (9) komen thuis met ‘levensgevaarlijke’ granaat: ‘Ik dacht dat het een atoombom was’
  PREMIUM
  met video

  Mare en Phelien (9) komen thuis met ‘levensge­vaar­lij­ke’ granaat: ‘Ik dacht dat het een atoombom was’

  Mare en Phelien (allebei 9) waren aan het spelen bij de IJssel in Zwolle toen ze iets bijzonders zagen. Phelien dacht aan een atoombom, Mare aan een stuk oud ijzer. De waarheid ligt in het midden: de meisjes vonden een granaat. Volgens de politieagent die kwam kijken is het een lichtgranaat, maar volgens een munitiedeskundige is het een brisantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. Een die op scherp staat bovendien: ‘Hier ga je hartstikke dood van.’